Nainen 40+

Apua vaihdevuosioireisiin vyöhyketerapiasta  

Yö tuli nukuttua huonosti, välillä puski kuuma hiki pintaan ja kohta taas paleli. Päivällä kiukutti, ärsytti, eikä oikein muistanut mitä piti tehdä. Kaiken lisäksi palaverissa terhakka puna lehahti kasvoille. Vaihdevuodet eli menopaussi ovat merkillinen jakso naisen elämässä, jolloin kehossa tapahtuu enemmän tai vähemmän muutoksia, joita ei voi tahdolla hallita.  

Vyöhyketerapia tasapainottaa luonnollisesti kehon toimintoja.  

Rento ja Virkeä luontaishoitolassa asiakkaani ovat kertoneet vyöhyketerapian jälkeen mm. kuumien aaltojen jääneen pois ja unen laadun parantuneen sekä stressin vähentyneen. Heidän elämänlaatunsa on parantunut näin merkittävästi. Mitä aikaisemmin oireiden ilmaannuttua vyöhyketerapiahoito aloitetaan, sitä nopeammin ja paremmin se auttaa. 

Rento ja Virkeässä vyöhyketerapiahoito on myös kokonaisvaltainen elämys. 

Hoidon alussa on jalkoja lämmittävä ja rentouttava merisuolajalkakylpy, samalla hoidetaan niska-hartia-aluetta ja käsitellään akupisteitä akupainannalla.  

Asiakkaan siirryttyä hoitopöydälle tai –tuoliin tehdään jalkavyöhyketerapia oireiden mukaan tehostettuna. Lopun ihanan rentouden takaa energiaratahieronta tai extra lymfa stimulaatio. Kokonaisvaltainen asiakashaastatteluun perustuva hoito kestää 90 min. 

Vyöhyketerapialla tasapainoa 

Vyöhyketerapeuttinen käsittely tasapainottaa hormonitoimintaa, hermostoa, lymfanestekiertoa ja aineenvaihduntaa sekä rentouttaa koko kehoa.  

Rento ja Virkeä suosittelee kolmen – viiden viikon hoitosarjaa alkuun vaihdevuosioireiselle. Hoidot viikon tai enintään kahden viikon, välein. Näin päästään tehokkaasti eteenpäin elämänlaadun parantamisessa. Jatkossa oireilun palatessa tehty hoito ylläpitää saavutettua tasapainoa.  

Vaihdevuosioireet ovat moninaisia 

Vaihdevuosioireet alkavat keskimäärin 51-vuotiaana, vaihteluväli 40-60 vuotta. Vaihdevuodet ei ole sairaus, eikä niitä tarvitse pelätä. Kyseessä on luonnollinen biologinen muutosprosessi, joka johtuu estrogeenihormonin tuotannon vähittäisestä laantumisesta ja muista muutoksista naisen elimistössä.  

Mahdollisia alkuoireita: kuumat aallot, hikoilu, mielialan vaihtelut, jännittyneisyys, masentuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyvyys, keskittymiskyvyn heikentyminen, unettomuus, väsymys, heikotus- ja huimauskohtaukset, päänsärky, muistihäiriöt, nivel- ja lihaskivut 

Oireita vuosien kuluttua: ihon ja limakalvojen oheneminen, luuston haurastuminen, virtsan pidätyskyvyn heikkeneminen, sydän- ja verisuonitautien riskin kasvu  

Jaksaminen lujilla? 

Kehossa ja tunne-elämässä tapahtuvat muutokset sekä työelämän paineet yhdessä voivat laittaa jaksamisen lujille. Stressi heikentää unen laatua. Hoidolla autetaan kehoa itseä korjaamaan tilannetta vahvistamalla kehon luonnollisia toimintoja ja tasapainoa.  

Asiakkaani ovat kertoneet, että vyöhyketerapeuttinen hoito on selvästi vähentänyt stressioireita ja parantanut siten unen laatua ja määrää. Moni on myös kertonut saaneensa lisää iloa elämään.  

Uusi vaihe elämässä 

Tieto siitä, että enää ei voi saada lasta, voi aiheuttaa surun tuntemuksia yhden elämän syklin päättymisestä. Käsitys omasta naiseudesta voi mennä uusiksi. Voi viedä aikaa löytää vastaus kysymykseen: kuka minä olen. Viimeistään nyt on aika vetää omat rajat, huolehtia omasta hyvinvoinnista.  

Vaihdevuosioireisiin tarjotaan automaattisesti hormonikorvaushoitoja. Kaikille hormonit eivät sovi ja kaikki eivät niitä halua. Hormonihoitoihin liittyy myös tutkitusti rintasyövän, veritulpan ja aivohalvauksen riski. Hormonit eivät ole ympäristönäkökulmasta kestävä ratkaisu. Jokainen nainen joutuukin miettimään omalla kohdalla miten asioita painottaa.  

Et ole yksin 

Rento ja Virkeä tarjoaa kokonaisvaltaista apua. Hoitoaika on 90 min, jotta sinä asiakkaana ehdit rentoutua ja kehon omat korjausprosessit voivat vahvistua. Hoidon jälkeen on mahdollisuus vielä istahtaa hetkeksi juomaan vettä ja halutessasi voimme keskustella siitä, mitä hoito sinussa herätti. Tarvittaessa saat myös opastusta hyvää oloa ja terveyttä tukevasta ravinnosta ja lisäravinteista sekä liikunnasta. 

Lämpimästi tervetuloa Rento ja Virkeä luontaishoitolaan! 

Sirkka-Liisa Ypyä 044 5917 238 

Diplomi vyöhyketerapeutti, luontaishoitaja, rentoutus- ja mentaalivalmentaja, joogaohjaaja