Jooga, metsäjooga, Movingness

Jooga, Movingness ja rentoutuminen, hyvinvointia koko keholle!

Ohjaan Hatha-joogaa ja Movingness rentoutusliikuntaa eri ikäisille. Rakennan tuntien ohjelman osallistujien tason ja terveystilan huomioiden. Tavoitteena rentous, hyvä mieli, joustava, tasapainoinen ja vahva keho.

Hyvä olo, parempi uni

Kesäjooga ja Movingness

Lämpimästi tervetuloa myös uudet osallistujat tämän mukavasti palautumista edistävän ja kehotuntemusta lisäävän liikunnan pariin. Tunnin jälkeen unikin maittaa paremmin. Voit osallistua yhden tai vaikka jokaisen kerran, milloin vain pääset. Tunti toteutuu, kun on kolme ilmoittautujaa. Max 10 osallistujaa. Hinta 8€ per kerta, koululaiset 4€.

Metsäjooga

Mennään metsään, aistitaan, tunnustellaan, kuunnellaan, metsän tunnelmaa, puita, eläimiä. Joogataan luonnon muotoja tukena käyttäen. Hengitetään, rauhoitutaan, nautitaan. Avaudutaan metsän hoitavalle puolelle.

Kreatiivinen eli luova jooga

Kreatiivinen eli luova jooga perustuu Hatha-joogaan, joka on lempeää, kaikille sopivaa. Tuntiin kuuluu asanoiden lisäksi myös vapaata liikettä, esim. liikutaan puroveden lailla. Joogatunnin lopuksi on rentouttava mielikuvamatka. Saatetaanpa tuntiin (90 min) sisällyttää joskus myös muuta luovaa toimintaa: piirtämistä, maalaamista tai kirjoittamista. Kaikki osaavat omalla tavallaan! Luova jooga hellii ja vahvistaa omaa sisäistä lasta. Ilo ja rentous lisäävät hyvää oloa. Päälle kannattaa pukea mukavat, rennot vaatteet, mukaan alusta, villasukat ja juomapullo. Tervetuloa toisenlaiselle joogatunnille!

Movingness

Movingness on kuin tutkimusmatka itseen, oman kehon tunteisiin, mitä sieltä löytyy: jähmeyttä vai pehmeyttä, kireyttä vai joustavuutta, kipua vai hyvää oloa, surua vai iloa, pelkoa vai rohkeutta… Harjoitusten avulla voi löytää ja oppia tuntemaan oman hyvän olon peruslinjan, tasapainon, johon voi palata kun kokee epämukavuutta. Voi palata tietoisesti takaisin hyvän olon alueelle.

Movingness kehys sisältää kuusi sarjaa, jotka ovat: 1. Maa, 2. Gekko, 3. Delfiini, 4. Tiikeri, 5. Anatomia ja 6. Villihanhi.

Maa -sarjan liikkeet tehdään selinmakuulla, se vahvistaa perusturvallisuuden tunnetta – maa kantaa, siihen voi luottaa, siinä voi rentoutua, hellittää. Villihanhi vapauttaa liikkeen pystyasennossa ja säilyttää kuitenkin rentouden, joka on aiemmissa sarjoissa saavutettu.