Jooga, lapsijooga, metsäjooga

Jooga ja rentoutuminen, hyvinvointia koko keholle!

Ohjaan Hathajoogaa ja rentoutusliikuntaa eri ikäisille. Rakennan tuntien ohjelman osallistujien tason ja terveystilan huomioiden. Tavoitteena rentous, hyvä mieli, joustava, tasapainoinen ja vahva keho.

Mitä on lapsijooga?

Se on luovaa liikuntaa, joka perustuu Hatha-joogaan ja satujumppaan. Ikäryhmän (5-12v) mukaan voidaan käyttää myös mm. nimityksiä: satujooga / tarinajooga / seikkailujooga

Lapsijooga on hyvinkin erilaista kuin aikuisten jooga. Jokaisella tunnilla on teema, jonka mukaan edetään, esim. kesäretki, viidakkoseikkailu, metsän eläimet. Lapset samaistuvat liiketarinoihin mielikuvituksen ja matkimisen avulla. Lapset saavat myös itse ideoida liikkeitä. Lapsijooga on hauskaa yhdessä tekemistä ja kokemista, liikkumista ilman kilpailua. Liikkeitä tehdään yksin, pareittain ja ryhmänä. Se opettaa omien tuntemusten kuuntelemista ja tekemistä niiden mukaan, samalla oppii myös toisten kunnioittamista ja kuuntelemista.

LAPSIJOOGA VAIKUTTAA POSITIIVISESTI:
Motoriseen kehitykseen
Kognitiiviseen kehitykseen
Itsetuntemukseen ja itsetuntoon
Kehontuntemukseen ja kehonkuvaan
Loogiseen ajatteluun ja keskittymiskykyyn
Lihaskuntoon ja -joustavuuteen
Stressinhallintaan ja rentoutumiskykyyn
Positiiviseen ajattelumallin kehittymiseen ja elämänilon ylläpitoon

Osallistujien ikään ja tasoon räätälöityyn tuntiin sisältyy:
– jokaisen huomioiminen ja kuulluksi tuleminen
– lämmittely liikeleikkien kautta
– tasapaino- ja keskittymisharjoituksia
– hengitysharjoituksia ja mieltä rauhoittavia harjoituksia
– jooga-asanoita
– rentoutus tarinan avulla

Kreatiivinen eli luova jooga

Kreatiivinen eli luova jooga perustuu Hatha joogaan, joka on lempeää, kaikille sopivaa. Tuntiin kuuluu asanoiden lisäksi myös vapaata liikettä, esim. liikutaan puroveden lailla. Joogatunnin lopuksi on rentouttava mielikuvamatka. Saatetaanpa tuntiin (90 min) sisällyttää joskus myös muuta luovaa toimintaa: piirtämistä, maalaamista tai kirjoittamista. Kaikki osaavat omalla tavallaan! Luova jooga hellii ja vahvistaa omaa sisäistä lasta. Ilo ja rentous lisäävät hyvää oloa. Päälle kannattaa pukea mukavat, rennot vaatteet, mukaan alusta, villasukat ja juomapullo. Tervetuloa toisenlaiselle joogatunnille!