Klassinen vyöhyketerapia

VT hoidon hinta 55 eur / 90 min, vauvojen hoidot 20 eur per kerta

Yleistä / Raskauden aikainen VT / Pienten lasten VT ja koliikkihoito / Metamorfinen hieronta / Kasvojen vyöhyketerapeuttinen hieronta

Vyöhyketerapia on ikivanha hoito- ja parannusmenetelmä, joka perustuu kehon pyrkimykseen kohti luonnollista tasapainoa. Hoidettava asiakas on makuulla tai puoli-istuvassa asennossa. Käsittelyn voimakkuus sovitetaan aina asiakkaan herkkyyden mukaan.

Vyöhyketerapiassa voidaan hoitaa jalkaterien lisäksi, käsiä, korvalehtiä, kasvoja ja akupisteitä, joita on päässä, raajoissa, ja muualla kehossa. Vyöhyketerapeutti voi antaa myös ohjeita ruokavalioon, vitamiineihin, liikkumiseen, jne. liittyen.

Vyöhyketerapiaa kannattaa kokeilla mm. seuraavissa ongelmissa ja sairauksissa:

 • ruuansulatuksen häiriöt ja ummetus
 • turvotukset, kilpirauhasen toiminnan tukeminen
 • kakkostyypin diabeteksen alkuvaihe, ennaltaehkäisevästi aina tehokkainta
 • korkea verenpaine, huono verenkierto
 • kivut
 • selkä / niska / hartia ongelmat
 • päänsärky, migreeni, tinnitus
 • iskias
 • hormonaaliset ongelmat, lapsettomuus, vaihdevuosivaivat
 • raskaudenaikainen vyöhyketerapia, hoito 15 vko (12) alkaen
 • koliikki ja pienten lasten vatsvaivat
 • stressi, väsymys, masentuneisuus
 • unettomuus
 • ikääntymisen mukanaan tuomat vaivat, muistisairaudet 
 • puolustuskyvyn heikkous, herkkä saamaan flunssan tms.
 • allergiat, hoidon aloitus 2 kk ennen siitepölykautta
Vyöhyketerapian tärkein vaikutuskanava on hermosto. Ääreishermoston hermopäätteet päätyvät jalkapohjiin, joita käsittelemällä kulkeutuu käsittelystimulaatio keskushermostoon. Sieltä viesti etenee tahdosta riippumattoman hermoston kautta kohde-elimeen, joka näin alkaa pyrkiä kohti tasapainoa.

Raskauden aikainen vyöhyketerapia

Diplomivyöhyketerapeutti saa hoitaa myös raskaana olevia asiakkaita; mm. pahoinvointi, vatsavaivat, turvotukset, niska-hartia- ja selkävaivat sekä uniongelmat ovat hyvä syy lähteä vyöhyketerapiaan. Hoitoa voidaan tehdä raskausviikolta 15 alkaen. Joissain tapauksissa hoito voidaan aloittaa jo viikolta 12. Raskaana olevat hyötyvät suuresti vyöhyketerapiasta. Kolme viikkoa ennen laskettua aikaa hoitoja voidaan tehdään kerran viikossa, mikä valmistaa kehoa lempeämpään synnytykseen.

Olen käynyt täydennyskoulutuksen (alkuvuodesta 2018), joka mahdollistaa vyöhyketerapian avulla synnytyksen käynnistyksen, sikiön kääntämisen ja synnytyksen aikaisen kivunhallinnan ohjauksen. Näistä lisätietoa henkilökohtaisesti yhteyttä ottaen.

Kun synnytyksestä on kulunut pari kolme viikkoa voidaan jatkaa vyöhyketerapialla ja näin edistää kehon toimintojen normalisoitumista ja nopeaa elpymistä. Synnytys on kehon vaativimpia stressitilanteita ja voimavaroja elvyttävä rentoutuneisuus on tärkeää myös synnytyksen jälkeisen masennuksen ehkäisyssä.

Pienten lasten vyöhyketerapia ja koliikkihoito

WP_20161110_009

Vauvojen ja pienten lasten hoito on hyvin lempeää ja ajallisesti huomattavasti lyhempi kuin aikuisilla. Koliikki, vatsavaivat ja uniongelmat ovat tavallisia hoidon aiheita. Koliikkihoito on tehokas 3-5 kerran sarjana, mutta jo yksikin kerta voi tuoda suuren helpotuksen. Apua voi saada myös imetyksen lopettamiseen sekä äidille että lapselle.

Metamorfinen hieronta

Metamorfisessa hieronnassa käsitellään selän heijastealueita käsissä ja jaloissa sekä kalloa ja kallonpohjaa lempeällä tekniikalla. Hoito perustuu ajatukseen, että selkä säilöö kaiken, jopa hedelmöityshetkestä saakka juontuvat poikkeavuudet kehityksessä. Hoito rauhoittaa, rentouttaa ja tasapainottaa, se vapauttaa kehon itseparantavat voimat. Hoito sopii erityisesti mm. paljon kipuileville, vanhuksille, pakkoliikkeisille, kehitysvammaisille ja heille, joilla on Asperger, Tourette, ADHD tai autismi. Hoidon kesto 20 – 60 min asiakkaan mukaan.

Kasvojen vyöhyketerapeuttinen hieronta

Hoidon aikana käsitellään sormenpäillä akupisteitä ja kasvoilla olevia sisäelinten heijastealueita, jolloin vaikutukset ulottuvat koko keholle. Hoito on virkistävä ja rentouttava, se parantaa verenkiertoa ja imunestekiertoa, iho elpyy, puhdistuu ja kirkastuu. Tämä hoito kestää 30 min, se voidaan myös liittää osaksi muita hoitokokonaisuuksia. Tule hoitoon ilman meikkiä.

Intuitiivinen hoito

Jokainen hoitokerta on omalla tavallaan intuitiivinen, asiakasta kuunteleva, mutta varsinainen intuitiivinen hoito tarkoittaa, erilaisten käsittelyjen yhdistämistä intuitiivisesti asiakkaan parhaaksi. Hoito voi sisältää mm. hengityksen ohjausta, rentoutusta, energiahoitoa, akupainantaa, kevyttä hierontaa,… Hoito on syvästi rentouttava ja rauhoittava ja sopii mm. kun on paljon kipuja, eikä muunlainen käsittely sovi.