Klassinen vyöhyketerapia

VT hoidon hinta 90 min / 60 eur, vauvojen hoidot 20 eur per kerta.

Varaa aika, kysy lisää: 044 5917 238 / slypya(at)gmail.com

Yleistä / Raskauden aikainen VT / Pienten lasten VT ja koliikkihoito / Intuitiivinen hoito

Vyöhyketerapia pohjaa ikivanhaan hoito- ja parannusmenetelmään, joka perustuu kehon pyrkimykseen kohti luonnollista tasapainoa.

Vyöhyketerapian tärkein vaikutuskanava on hermosto. Ääreishermoston hermopäätteet päätyvät jalkapohjiin, joita käsittelemällä kulkeutuu käsittelystimulaatio keskushermostoon. Sieltä viesti etenee tahdosta riippumattoman hermoston kautta kohde-elimeen, joka näin alkaa pyrkiä kohti tasapainoa.

Hoidettava asiakas on makuulla tai puoli-istuvassa asennossa. Käsittelyn voimakkuus sovitetaan aina asiakkaan herkkyyden mukaan.

Vyöhyketerapiassa voidaan hoitaa jalkaterien lisäksi, käsiä, korvalehtiä, kasvoja ja akupisteitä muualla kehossa. Vyöhyketerapeutti voi antaa myös ohjeita ruokavalioon, vitamiineihin, liikkumiseen, jne. liittyen.

Vyöhyketerapiaa kannattaa kokeilla mm. seuraavissa ongelmissa ja sairauksissa:

 • ruuansulatuksen häiriöt ja ummetus
 • selkä / niska / hartia ongelmat
 • päänsärky, migreeni, tinnitus
 • iskias
 • turvotukset, kilpirauhasen toiminnan tukeminen
 • kakkostyypin diabeteksen alkuvaihe, ennaltaehkäisevästi aina tehokkainta
 • korkea verenpaine, huono verenkierto
 • stressi, unettomuus
 • väsymys, masentuneisuus
 • hormonaaliset ongelmat, lapsettomuus, vaihdevuosivaivat
 • raskaudenaikainen vyöhyketerapia, hoito 15 vko (12) alkaen
 • koliikki ja pienten lasten vatsvaivat
 • ikääntymisen mukanaan tuomat vaivat, muistisairaudet 
 • puolustuskyvyn heikkous, herkkä saamaan flunssan tms.
 • allergiat, hoidon aloitus 2 kk ennen siitepölykautta

Nainen 40-60 v klikkaa lisätietoa tästä Vyöhyketerapia ja vaihdevuodet

Raskauden aikainen vyöhyketerapia

Diplomivyöhyketerapeuttina saan hoitaa myös raskaana olevia asiakkaita; mm. pahoinvointi, vatsavaivat, turvotukset, niska-hartia- ja selkävaivat sekä uniongelmat ovat hyvä syy lähteä vyöhyketerapiaan.

Raskaana olevat hyötyvät suuresti vyöhyketerapiasta.

Hoitoa voidaan tehdä raskausviikolta 15 alkaen. Vaikeaan raskauspahointiin hoito voidaan aloittaa jo viikolta 12.

Kolme viikkoa ennen laskettua aikaa hoitoja voidaan tehdään kerran viikossa, mikä valmistaa kehoa lempeämpään synnytykseen.

Olen käynyt täydennyskoulutuksen (2018), joka mahdollistaa vyöhyketerapian avulla myös synnytyksen käynnistyksen, sikiön kääntämisen ja synnytyksen aikaisen kivunhallinnan ohjauksen.

Synnytys on kehon vaativimpia stressitilanteita. Voimavaroja elvyttävä rentoutuneisuus on tärkeää synnytyksen jälkeisen masennuksen ehkäisyssä. Parin kolmen viikon kuluttua synnytyksestä tehty vyöhyketerapiahoito edistää kehon toimintojen normalisoitumista ja nopeaa elpymistä.

Pienten lasten vyöhyketerapia ja koliikkihoito

Vauvojen ja pienten lasten hoito vyöhyketerapialla on hyvin lempeää. Alkuhaastattelulla kartoitetaan niin vauvan kuin äidinkin tilanne odotuksesta lähtien. Varsinainen hoitoaika on pienimmillä 15 min, iän karttuessa hoitoaika pitenee vähitellen.

Koliikki, vatsavaivat ja uniongelmat ovat tavallisia hoidon aiheita. Koliikkihoito on tehokas 3-5 kerran sarjana, mutta jo yksikin kerta voi tuoda suuren helpotuksen.

Intuitiivinen hoito

Jokainen hoitokerta on omalla tavallaan intuitiivinen, asiakasta kuunteleva, mutta varsinainen intuitiivinen hoito tarkoittaa, erilaisten käsittelyjen yhdistämistä intuitiivisesti asiakkaan parhaaksi.

Hoito voi sisältää mm. hengityksen ohjausta, rentoutusta, energiahoitoa, akupainantaa, kevyttä hierontaa, äänihoivaa,… Hoito on tasapainottava ja avaava sekä syvästi rentouttava ja rauhoittava.

Varaa aika, kysy lisää: 044 5917 238 / slypya(at)gmail.com